Nokia og Microsoft underskrev i dag den endelige aftale forud for planen, der først blev annonceret den 11. februar 2011. Den mest omtalte del af aftalen omhandler udviklingen af Nokia enheder baseret Windows Phone 7. Dette bringer Nokia ind I “klubben” af Windows Phone leverandører sammen med LG, HTC og Samsung. Men aftalen går langt videre end det.  I den kommende tid vil Nokia og Microsoft bringe høj kvalitets navigation og lokations baserede services til Windows Phone platformen via Ovi maps. Microsoft vil sammen med Nokia tilbyde Bing på en række Nokia enheder.

For udviklere er den mest interessant del aftalen nok at Nokia og Microsoft vil en række fælles globale initiativer overfor udviklere, for eksempel gratis Marketplace registrering for alle udviklere på Nokia’s platforme.

Vi åbner også en Nokia “butik” som udnytter Windows Phone Marketplace. Dette vil give udviklere mulighed for at distribuere applikationer igennem en portal til flere 100 mio forbrugere der har Windows Phone, Symbion og Nokia Series 40 enheder.

Du kan læse meget mere af den fælles presse meddelelse på Microsoft Presspass.

Reklamer