Dette er ikke en komplet gennemgang af status på Windows Phone 7, blot en kort gennemgang af et par ting, tal og andet, som jeg føler er interessante!

Lanceringen

Vi lancerede Windows Phone 7 I Danmark I oktober 2010, for ca. 8 måneder siden. Vi lancerede med telefoner fra Samsung, HTC og LG. Desværre lancerede vi også uden (officiel) adgang til Windows Phone Marketplace eller Zune! Da vi lancerede butikken I de 6 store lande, havde vi temmelig få apps I den. Tilgengæld havde vi en utrolig interesse for platformen blandt udviklere, både I de 6 lande og I Danmark.

Hvordan ser det så ud I dag? 

I dag har vi næsten 16.000 apps I  Marketplace. 41% are available for FREE. Og gennemsnitsprisen for betalingsapplikationer er $1.65. På nedenstående kurve fra http://wp7applist.com/ kan du se udvklingen I antallet apps I Marketplace. I min optik er der tale om en sund vækst I antallet af applikationer I Marketplace.

 

apps-totals

Danske kunder

Så vidt de udenlandske tal. Hvordan går det I Danmark? Umiddelbart efter lancering så vi en lang række af positive anmeldelser, men den vigtigste test er naturligvis hvordan rigtige kunder tager imod telefon. I den seneste måneder har vi set en række af vores erhvervskunder, blandt andet Dong Energy tage Windows Phone 7 til sig og en pænt antal forbrugere har også taget pænt imod telefonen!

Danske Udviklere

Et af de tal, der betyder mest for mig er antallet af danske udviklere, der har taget telefonen til sig og som laver applikationer til telefonen. den danske Windows Phone udviklerbrugergruppe (Phone 7 developers in Denmark) tæller over 200 medlemmer! I betragtning af hvor vi er henne med telefonen I Danmark er det fantastisk at se!

Danske apps

Hvis du har en US eller UK Live konto og adgang til Marketplace, kan du hente app’en “MarketPlace DK”, hvor vi udelukkende har danske apps! du kan hente app’en her: http://social.zune.net/redirect?type=phoneApp&id=c0f4fb22-2e59-e011-854c-00237de2db9e.

Hvad bringer fremtiden?

Der er to ting, de er vigtige af fremhæve: Mango og Nokia! Den næste version af Windows Phone OS, kaldet “Mango” bringer dansk tastatur, dansk orbog, dansk brugergrænseflade og adgang til marketplace med danske Live ID’er! “Mango” bringer også en læng række tilføjelser til API’er, services, funktion og nye telefoner. alt det vil du høre meget mere om I den kommende måneder. Planen er at "Mango” bliver tilgængelig ca. 1 år efter den oprindelige lancering af Windows Phone 7.

Vi venter os rigtig meget af samarbejdet med Nokia. Udover en række spændende nye telefoner I den kommende år, giver samarbejdet med Nokia adgang til en kraftig forbedring af kortene og navigation på ALLE Windows Phone telefoner og meget mere.

Jeg glæder mig allerede til at fortælle dig mere I de kommende måneder. Du kan blandt andet følge mig på twitter (@bdollerup og #wp7dk).

Her på falderebet, vil jeg gøre påmærksom på at vi på vores IT Pro side, TechNet, fornyligt “åbnede” en videokanal, kaldet TechNet TV. Der kan du blandt meget andet finde videogennemgange af Windows Phone løsninger og funktioner.

God fornøjelse.

Reklamer